
- reklama -
Suroviny
- 250 g piškotů
- 130 g másla
- 250 g tučného tvarohu
- Mascarpone kelímek cca 200-250 g
- Amaretto dle chuti
- citronová kůra
- drcené mandle
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Piškoty rozdrtíme a přidáme máslo, vytvoříme hmotu, aby po zmáčknutí držela tvar.
-
Toto těsto vložíme na pečicí papír a vytvarujeme na pekáč.
-
Příprava krému:
tvaroh a mascarpone smícháme, přidáme cukr, amaretto a rozsekané mandle. Nastrouháme citronovou kůru.Doba přípravy 30 minut. -
Koláč vložíme do 200°C předehřáté trouby a pěčeme 10 minut , pak dalších 20 minut při 100°C.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je hodně známý, ale výborný.
Kuchař: xmen6