Italský tvarohový koláč

103
- reklama -

Suroviny

250 g piškotů
130 g másla
250 g tučného tvarohu
Mascarpone kelímek cca 200-250 g
Amaretto dle chuti
citronová kůra
drcené mandle
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty rozdrtíme a přidáme máslo, vytvoříme hmotu, aby po zmáčknutí držela tvar.

  2. Toto těsto vložíme na pečicí papír a vytvarujeme na pekáč.

  3. Příprava krému:
    tvaroh a mascarpone smícháme, přidáme cukr, amaretto a rozsekané mandle. Nastrouháme citronovou kůru.Doba přípravy 30 minut.

  4. Koláč vložíme do 200°C předehřáté trouby a pěčeme 10 minut , pak dalších 20 minut při 100°C.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je hodně známý, ale výborný.