Italský cibulový “ chléb “ z MT funkce Crisp

104
- reklama -

Suroviny

400 g cibule
hrst sušené cibule
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce
2 lžíce sádla
2 dcl mléka
sůl
čerstvě mletý pepř
snítka čerstvého rozmarýnu
olej na talíř Crisp

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemné proužky a zvolna orestujeme na jedné lžíci sádla dozlatova.

  2. Ostatní suroviny a druhou lžíci sádla smícháme v míse, do vzniklého těsta přidáme 3/4 podušené a hrstt sušené cibule, nasekané jehličky rozmarýnu, osolíme a opepříme.

  3. Talíř Crisp vymažeme olejem a rovnoměrně pokryjeme vypracovaným těstem. Povrch posypeme zbylou cibulí.

  4. Pečeme s pužitím funkce Crisp 14 minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recepty přiložené k MT, mírně upraveno

Crisp je součástí jen určitých typů MT. Kdo ho nemá, může upéct v normální troubě.