
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g hovězí maso
- 6 brambory
- 1 cibule červená
- za hrst čerstvá petrželka
- 2 rajčata
- 1 lžíce ocet vinný červený
- sůl
- 2 lžíce olivový olej extra panensky
- 1 chilli papričky sušené
- pepř černý mletý
Postup přípravy receptu
-
Ked ideme varit alebo dusit hovadzie maso so zeleninou pridame o pol kila viac .(alebo mame zvysok masa a chceme vytvorit dalsie jedlo). Vyberieme a nakrajame na kocky a odlozime .
-
Zemiaky uvarime tradicne v supke a nakrajame na vacsie kocky.
-
Cervenu cibulu nakrajame na kolecka bud dame surovu alebo kdo nemusi rychlo povarit v ochutenej vode sol, korenie ocot.
-
Petrzlenovu vnat a susene chilli nakrajame na drobno.Paradajky zrele este lepsie su cherry male nakrajane na kusky.
-
Pripravime si nalev z olivoveho oleja ( vinaigrette -dobre vyslahame ), vinneho octu , sol, v korenie na drobno nakrajanej susenej chilli a petrzlenovej vnate. Poriadne zmiesame vsetky suroviny a mame vybornu lacnu veceru.
Kuchař: Nonya