Italský borůvkový moučník

61
- reklama -

Suroviny
6 porcí

borůvky
1 citron
moučkový cukr
2 smetany 40%
listové těsto
vanilkové aroma
1 ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Uválíme těsto, aby bylo slabé.

  2. Těsto by mělo být čtvercové nebo obdélníkové, pak ho nařežeme na obdélníky a posypeme moučkovým cukrem.

  3. Dáme na 20 min do trouby rozehřáté na 180°C, po dvaceti minutách ho vyndame a nasypeme další moučkový cukr.

  4. Dáme na 5 min do trouby rozehřáté na 180°C a mezitim si připravíme krém: smícháme 2 smetany, aroma vanilky, kůru citronu a šťávu z citronu, ztužovač vyšleháme, dokud to nebude tužší.

  5. Na upečené obdélníčky vložíme kopeček krému, nebo to pomázne.

  6. Na krém položíme borůvky, poté přitiskneme další obdélníček. Zopakujeme ještě jednou. Na poslední obdélníček už nic nedáváme

Poznámka od kuchařky

tento recept je z italie kde jsem byl nedavno a preju vam dobrou chuť