
- reklama -
Suroviny
4 porce
- lžíce másla
- lžíce olivového oleje
- 4 hrsti rýže (= 1 hrst na porci nejlepší je kulatozrnná na rizoto)
- 1 dcl bílého suchého vína
- 3/4 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- lžička sekaného rozmarýnu
- sklenička sterilovaného hrášku (asi 200 g)
- hrst dobrého sýra
Postup přípravy receptu
-
V pánvičce rozpustíme máslo spolu s olejem, přihodíme rýži (nepropranou) a orestujeme. Zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevypaří.
-
Postupně přiléváme za stáleho míchání vývar (vždy asi 1 dcl). Počkáme, až se vyvaří, přilijeme další. Toto trvá asi 20 minut, dokud rýže není měkká.
-
Přidáme hrášek i s nálevem, necháme opět vyvařit tekutinu.
-
Přisypeme strouhaný sýr, promícháme, vypneme a necháme asi 5 minut odpočinout pod pokličkou.
Poznámka od kuchařky
Jde o skvělý samostatný pokrm, my ho rádi používáme i jako přílohu k „sušším“ masům, tentokrát k zepečené kotletě se smetanou.
Kuchařka: sunny.sofi