Italské marcipánové sušenky Pignoli

35
- reklama -

Suroviny

200 gr marcipánu s vysokým obsahem mandlí
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2-2/3 hrnku cukru
110 gr rostlinného másla (např. AlsanBio) či kokosového oleje
1 lžička amaretta (není nutné)
1 hrnek polohrubé mouky
asi 1/2 hrnku piniových oříšků
cca 3 lžíce sojového mléka či jiného rostlinného mléka nebo ořechového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem.


    Zobrazit celý recept

  2. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva a půl uvedeného množství cukru a asi minutu mixujte do konzistence drobenky.

  3. V jiné míse šlehačem vyšlehejte tuk se zbývajícím cukrem, dokud není nadýchaný a bílý (asi 3 minuty).

  4. Přidejte směs s marcipánem a likér amaretto a znovu mixujte, poté vmíchejte prosátou mouku.

  5. Ze směsi odebírejte lžíci (na větší sušenky) či lžičku (na menší sušenky, viz obrázky) těsta, vytvarujte do kuličky a velmi mírně zploštěte.

  6. Jednu půlku sušenky namočte do mléka a zatlačte do píniových oříšků (nejlépe to jde, když je máte v jedné vrstvě na talířku), aby se jich pár na sušenku nalepilo.

  7. Pečte asi 14 minut pro větší a 9 pro menší sušenky, poté vyndejte z trouby a nechte je ještě asi 5 minut dojít a ztuhnout na plechu.

  8. Před podáváním skladujte v dobře uzavřené nádobě.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz