Italské mandlové sušenky – Cantuccini

264
- reklama -

Suroviny
70 ks

4 vejce + 1 na potření
250 g krupicového cukru
špetka soli
500 g hladké mouky
100 g másla
100 g mandlí neloupaných
100 g mandlí loupaných
špetka prášku do pečiva
kůra z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180° C. Neloupané mandle na suché pánvi opražíme, necháme zchladnout a spolu s loupanými nasekáme nahrubo. Rozpustíme máslo a necháme stát stranou. V míse našleháme 4 vejce s cukrem a špetkou soli do bílé pěny podobně jako na piškot.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pěny prosejeme mouku s práškem do pečiva (nedávat víc, sušenky by při pečení praskaly), přidáme máslo, mandle a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, přendáme na vál nebo podložku a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.
    Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, ze kterých vytvoříme válečky o průměru 3-4 cm podle délky plechu. Válečky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení, mírně je zploštíme a potřeme rozšlehaným vejcem.

  3. Pečeme do zlatavé barvy 25-32 minut podle trouby. Ještě teplé ihned nakrájíme na proužky silné přibližně 2 cm.
    Proužky poklademe řeznou stranou zpět na plech a dáme dosušit na 150° C asi na 15 minut.
    Hotové sušenky uchováme v plechové krabici.