
Suroviny
- 250 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
- 100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
- 1 lžička chia mouky (Adveni Medical)
- 80 g cukru (nejlépe třtinového)
- 80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených)
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu
- 1 lžíce oleje
- voda podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto.
-
Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut.
-
Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky.
-
Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini. Inspirace http://www.foodrecipeshq.com/very-easy-chestnut-flour-biscotti-recipe/
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.









