![Italské bruschette_5ff9d8611fe43.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/italske-bruschette_5ff9d8610f5de.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 větší rajčata
- 10 lístků česrtvé bazalky
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- 2 ciabatty (nebo jiný italský chléb)
- pršuto (parmská šunka)
- hoblinka Parmazánu (nemusí být)
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy.
-
Přidáme v rukách najemno natrhanou bazalku, se solí rozetřený česnek a olivový olej.
-
Poté nakrájíme na kolečka ciabattu a zlehka orestujem dozlatova z obou stran na olivovém oleji.
-
Položíme na talířek a pokledeme rajčatovou směsí, nahoru zlehka položíme ruličku parmské šunky a ozdobíme hoblinkou parmazánu.
Kuchař: Veronika09