Italská rajčatová polévka LFR

43
- reklama -

Suroviny
10 porcí

1 kg rajčat
3 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
kelímek smetany
muškátový oříšek
sůl
pepř
cibule
máslo
1 zeleninový bujón
mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme rajčata tím, že si je spaříme. Rajčata by měly popraskat. Pokud se tak nestane, dáme je chvilku na plotýnku provařit. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci si na másle osmažíme nakrájenou cibulku a česnek, když zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata. Počkáme, než se rajčata začnou dusit, občas promícháme a mezitím si dáme vařit vodu.

  3. Když začnou rajčata probublávat, přilijeme k nim vroucí vodu, bujón a necháme vařit asi 20 minut. Do polévky poté dáme bazalku a necháme ještě chvilku provařit, poté rozmixujeme celou polévku ručním mixérem. Nemusí být úplně dohladka, klidně v ní můžou plavat kousky rajčat.

  4. Dochutíme solí, trochou čerstvého pepře, malinko muškátu, ještě nasekanou bazalkou a smetanou. Podáváme s kousky mozzarelly.

Poznámka od kuchařky

Polévku dělám vždy “ báj oko „. Nutné je dělat polévku, když už jsou pořádná rajčata, nejlépe, když vám doma přezrají. Bazalky tam můžete nasekat taky kolik chcete, čím víc, tím líp 🙂

Vody dávám vařit plnou konvici, ale je to na každém, záleží na počtu lidí, pro které vaříte. Ale nikdy nešetře rajčaty 🙂