
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek vinného tmavého octa
- 200 g sušených rajčat
- 2 bobkové listy
- 6 snítek tymiánu
- 4 stroužky drobně nakrájeného česneku
- 4 suché chilli papričky
- 1 a 1/2 hrnku panenského olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Dobře osušíme a dáme do horkých suchých sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli.
-
Zalijeme olejem a uzavřeme. Olej z rajčat používáme do salátů, na potření pizzy a nakládání masa. Ocet je také skvělý do salátů a nakládání nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.
Poznámka od kuchařky
Jsou k nerozeznání od těch kupovaných. Sušená rajčata mají u nás v zelenině normálně na váhu. Jsou super.
Autor: Luckymili. Zdroj:www.recepty.cz
Kuchařka: zizala