Suroviny
- 200 ml vody
- 100 ml mléka
- 25 g olivového oleje
- 10 g cukru
- 42 g kvasnic (1 balení)
- 500 g hl. mouky
- 10 g soli
- kečup
Postup přípravy receptu
-
Rozmíchat trochu vody s droždím, solí, cukrem a trochou mouky, poté postupně přidávat zbytek ingrediencí. Já dělala v mixéru s hnětacími metlami, je to méně pracné.
-
Nechat 3/4 hodiny odpočinout pod utěrkou u teplé trouby.
-
Plech vymazat máslem, troubu rozehřát na 200°C. Těsto je pěkně vláčné, lehce poddajné, takže stačí rukama vytáhnout přímo na plech.
-
Potřít rajčatovou omáčkou (protlakem), posolit, posypat oregánem a na 10 minut dát do trouby.
-
Mezi tím si nakrájím mozarellu, kterou těsto po vytáhnutí pokladu, poleju olejem, posypu olivami (nebo čímkoliv jiným dle chuti), pokladu šunku a dám na 15 minut do trouby.
Poznámka od kuchařky
Já osobně ráda na pizze šunku, salám, sýr parmazán a kukuřici, takže tohle všechno jsem na ni položila, ale jak říkám.. každý dle svého soudu. A kečupu opravdu jen trochu na chuť..
Přeji dobrou chuť !