
Suroviny
- 2 hrsti čočky
- 1 sklenka drcených rajčat
- 1 mrkev
- kus celeru
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 2 snítky tymiánu
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme doměkka zvlášť ve vodě s bobkovým listem a tymiánem.
-
Mezitím v hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, ke konci restování přidáme 2 nasekané stroužky česneku. Pokud pustí slanina málo tuku, přilijeme trochu oleje.
-
Do tohoto základu vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a ještě cca 5 minut restujeme.
-
Vlijeme drcená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme cca 250ml vody.
-
Vaříme asi 15 minut a pak do polévky přidáme uvařenou čočku.
-
Prohřejeme a rozdrtíme do ní poslední stroužek česneku. Dochutíme solí a můžeme i malou špetkou cukru.
-
Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Poznámka: recept je z knihy Recepty z farmářských trhů od Hany Michopulu.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/









