Italská čočka s pečenou treskou

80
- reklama -

Suroviny

filety z tresky ( měla jsem tresku tmavou )
citronový pepř
bylinkové koření kabajaki ( nemusí být )
máslo
sůl
Na čočku:
200 g zelené čočky
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 větší šalotky nebo 1 menší cibule
1/2 cukety
3 rajčata
1 stroužek česneku
zelená petrželka
ocet balsamico
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku.

  2. Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200°C. Během pečení přeléváme výpekem.

  3. Pečeme 15 – 20 minut.

  4. Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu.

  5. Během vaření čočky připravíme zeleninovou směs. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu.

  6. Osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic , můžeme použít i bílé víno).

  7. Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem.

  8. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Původní recept na čočku byl od Z. Pohreicha, ale upravila jsem ho ke své chuti.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/