Išlské dortíky

233
- reklama -

Suroviny

21,5 dkg hladké mouky
7 dkg cukru krupice
14 dkg másla
2 dkg kakaa
4 dkg ořechů
trochu skořice
Nádivka:
10 dkg cukru krupice
1 vanilka
3 žloutky
1 lžíce rumu
15 dkg ořechů
2 dkg zavařeniny

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladu odpočinout. Pak vyválíme placku asi 2-3 mm silnou a vykrajujeme kolečka. V dobře vyhřáté troubě upečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vychladlé slepujeme nádivkou, poléváme čokoládou a zdobíme mandlí.

  3. Nádivka: Cukr, vanilku a žloutky třeme, pak přidáme rum, ořechy a zavařeninu. Vše dobře promícháme. Tato nádivka se také hodí na slepování Lineckého cukroví a plnění košíčků.

Poznámka od kuchařky

Je to výborné a velice hezké, trvanlivé cukroví. Těsto se špatně vyvaluje, proto ho vyvaluji mezi dvěma igelity. Toto cukroví je stálicí na vánočním stole.