- reklama -
Suroviny
- 21,5 dkg hladké mouky
- 7 dkg cukru krupice
- 14 dkg másla
- 2 dkg kakaa
- 4 dkg ořechů
- trochu skořice
- Nádivka:
- 10 dkg cukru krupice
- 1 vanilka
- 3 žloutky
- 1 lžíce rumu
- 15 dkg ořechů
- 2 dkg zavařeniny
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladu odpočinout. Pak vyválíme placku asi 2-3 mm silnou a vykrajujeme kolečka. V dobře vyhřáté troubě upečeme.
-
Vychladlé slepujeme nádivkou, poléváme čokoládou a zdobíme mandlí.
-
Nádivka: Cukr, vanilku a žloutky třeme, pak přidáme rum, ořechy a zavařeninu. Vše dobře promícháme. Tato nádivka se také hodí na slepování Lineckého cukroví a plnění košíčků.
Poznámka od kuchařky
Je to výborné a velice hezké, trvanlivé cukroví. Těsto se špatně vyvaluje, proto ho vyvaluji mezi dvěma igelity. Toto cukroví je stálicí na vánočním stole.
Kuchař: fb.lib