Išelské cukroví II

92
- reklama -

Suroviny

Těsto:
160 g hladké mouky
160 g másla nebo Hery
80 g moučkového cukru
80 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce holandského kakaa
pár kapek vanilkového extraktu
Krém:
80 g mletých vlašských ořechů
80 g másla
80 g moučkového cukru
2 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce rumu
Poleva:
1 díl čokolády
1 díl Omegy (nebo jiný 100% tuk)
loupané mandle na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Necháme odpočinout pár hodin v lednici (ideálně do druhého dne). Pak vyválíme na plát cca 3-5 mm silný a vykrajujeme kolečka. Pečeme 10-12 minut v troubě na 160 stupňů.


    Zobrazit celý recept

  2. Ingredience na krém vymícháme do hladka. Máslo používáme změklé. Slepujeme jím kolečka dohromady.

  3. Čokoládu s Omegou rozpustíme ve vodní lázni a dortíčky do této polevy z jedné strany namáčíme. Polevou navrch přilepujeme mandli na ozdobu.