Irský sodný chléb tmavý

48
- reklama -

Suroviny

285 g celozrnné hrubě mleté mouky
285 g hladké mouky
400 ml podmáslí nebo kefíru
1 vrchovatou lžičku soli
1 vrchovatou lžičku jedlé sody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience odvážíme a vložíme do domácí pekárny na program těsto nebo pizza (takový program který hned hněte).


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme pekárnu smíchat ingredience a velice krátkou chvíli těsto hníst, ale jen do té míry, aby drželo pohromadě.

  3. Nechceme aby se vytvořilo příliš lepku a chléb byl tuhý.

  4. Pekárnu vypneme a přeřídíme na program Pečení. Pečeme hodinu až hodinu a půl dle výkonu pekárny. Po dopečení chléb vyklopíme a necháme jej vychladnout na mřížce.