- reklama -
Suroviny
1 bochník
- 285 g hladká mouka
- 170 g kukuřičná mouka – polenta
- 350 ml podmáslí – kefír
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte si troubu na 230°C. Smíchejte všechny ingredience dohromady a utvořte kouli. Těsto nehněťte. Kouli přesuňte na pečící plech a vytvořte kříž.
-
Pečte 45 minut. Chléb před krájením nechejte vychladnout na mřížce.
Poznámka od kuchařky
Tento chléb pochází z dob nedostatku a často se mu nazývá chléb z indické mouky.
Pro reakci sody je nezbytná kyselost, tudíž tekutina musí být kyselá. V příštím receptu vám ukážu, jak si vypěstovat kefírovou houbu z droždí, která vám z mléka bude dělat kefír.
Kuchařka: arrefeena