Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou

41
- reklama -

Suroviny
1 bochník

285 g hladká mouka
170 g kukuřičná mouka – polenta
350 ml podmáslí – kefír
1 lžička jedlé sody
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte si troubu na 230°C. Smíchejte všechny ingredience dohromady a utvořte kouli. Těsto nehněťte. Kouli přesuňte na pečící plech a vytvořte kříž.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečte 45 minut. Chléb před krájením nechejte vychladnout na mřížce.

Poznámka od kuchařky

Tento chléb pochází z dob nedostatku a často se mu nazývá chléb z indické mouky.

Pro reakci sody je nezbytná kyselost, tudíž tekutina musí být kyselá. V příštím receptu vám ukážu, jak si vypěstovat kefírovou houbu z droždí, která vám z mléka bude dělat kefír.