Suroviny
- Na těsto :
- 400 g krupice
- 250 ml vody
- 1 lžička soli
- Na náplň :
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 větší cibule oloupaná a nastrouhaná
- svazek petrželky nakrájené na drobno
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Na polévku :
- 1 cibule (nakrájená na kostičky)
- 4 zralé rajčata nastrouhané na struhadle (přepůlit rajče a nastrouhat až do
- slupky)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky kurkumu
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička mletého pepře
- 6 sklenic vody
- 2 pořádné hrsti celerové nati (nakrájené na větší kostky)
- 1 kg dýně Hokaido (na kostky)
Postup přípravy receptu
-
Priprava na Kube: Do misy nasypeme krupici, sul a vodu a promichame a nechame odpocinout 15minut, at to nabobtna. Ma to mit prijemnou konzistenci jako plastelina.
-
Do druhe misy vlozime maso a vsechny ingredience k tomu a promichame a nechame odpocinout nekolik minut.
-
Namastime si olejem podlozku, kde budeme pokladat Kube, z testa udelame stredni knedlicky, a polozime na podlozku.
-
Ted kazdy Kube polozime na dlan, rozplacneme, ale ne na TENKO, protoze by se rozpadl v polevce. Naplnime kulickou masa a uzavreme a dosulime v dlani do pekneho knedlicku. Takhle pokracujeme az do spotrebovani vseho testa na Kube.
-
POLEVKA: Cibuli nakrajenou na kosticky osmazime do zlatova, pridame rajcata a vsechno koreni a nechame varit 5 minut, pote pridame 6 sklenic vody a celerovou nat.
-
Az voda zacne varit, pridame dyni na kostky nakrajenou a pockame, az zacne polevka znovu vrit.
-
Pote, co polevka poradne zacne varit, jedno po druhem opatrne vkladame KUBE do polevky.
-
Prohrabnu jemne a pockam, az zacne znovu varit, pote ztlumime plamen a varime 40 minut.
Poznámka od kuchařky
TIP : nejlepsi je polevka ulezela, protoze krupice nasakne tu polevku a je i hustsi.
Ja do masa pridala i kopr a koriandr.
Do polevky jsem dala tak 2lzicky cukru a citronou stavu at ma sladkokyselou chut.
Je to Iracka polevka ale je na ni spousta receptu,a my mae radi tenhle,protoze dyne dava takovou jemnou sladkost do te polevky.