- reklama -
Suroviny
- 300 ml ovesných vloček
- 50 ml sezamových semínek
- 100 ml strouhaného kokosu
- asi lžíce sušeného mléka nebo syrovátky
- rovná lžíce cukru
- rovná lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky opražíme na suché pánvi. Když se rozvoní, přidáme sezam a za stálého míchání vše upražíme do světlehněda.
-
Vypneme, vmícháme kokos a skořici, po prochladnutí pak sušenou syrovátku a cukr.
-
Vychladlou směs pak pomeleme na kávomlýnku a uskladníme v uzavíratelné sklenici.
Při podávání k suché směsi přilejeme teplou vodu (a necháme chvíli naobtnat) a můžeme vmíchat postrouhané jablko nebo rozmačkaný banán.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Zdravá kuchyně v praxi (recept lehce upravený, měla jsem vločky celozrnné)
Kuchařka: cathleen