Instantní ovesná kaše

43
- reklama -

Suroviny

300 ml ovesných vloček
50 ml sezamových semínek
100 ml strouhaného kokosu
asi lžíce sušeného mléka nebo syrovátky
rovná lžíce cukru
rovná lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky opražíme na suché pánvi. Když se rozvoní, přidáme sezam a za stálého míchání vše upražíme do světlehněda.


    Zobrazit celý recept

  2. Vypneme, vmícháme kokos a skořici, po prochladnutí pak sušenou syrovátku a cukr.

  3. Vychladlou směs pak pomeleme na kávomlýnku a uskladníme v uzavíratelné sklenici.
    Při podávání k suché směsi přilejeme teplou vodu (a necháme chvíli naobtnat) a můžeme vmíchat postrouhané jablko nebo rozmačkaný banán.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Zdravá kuchyně v praxi (recept lehce upravený, měla jsem vločky celozrnné)