- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 batát (sladká brambora – 1 hrnek dužiny)
- 1 až 2 hrnky hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Bramboru uvaříme na páře, oloupeme a rozšťoucháme vidličkou. Ze vzniklého bramborového pyré a mouky uhněteme středně tuhé těsto.
-
Příliš tuhé těsto rovná se příliš tuhé placky. Čím vodnatější těsto zvládnete vyválet, tím lépe.
-
Z těsta uděláme 6 x 60 g kuličky. Přikryjeme je a necháme na 15 minut odpočinout. Vyválíme je do kulatých placek a na pánvi je opečeme z obou stran tak, aby se placka nafoukla.
-
Servírujeme jako přílohu nebo k čaji.
Poznámka od kuchařky
Podrobnější návod na pečení jsem uvedla v základním receptu na indické placky.
Kuchařka: arrefeena