Indické placky ze sladkých brambor

48
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 batát (sladká brambora – 1 hrnek dužiny)
1 až 2 hrnky hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru uvaříme na páře, oloupeme a rozšťoucháme vidličkou. Ze vzniklého bramborového pyré a mouky uhněteme středně tuhé těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Příliš tuhé těsto rovná se příliš tuhé placky. Čím vodnatější těsto zvládnete vyválet, tím lépe.

  3. Z těsta uděláme 6 x 60 g kuličky. Přikryjeme je a necháme na 15 minut odpočinout. Vyválíme je do kulatých placek a na pánvi je opečeme z obou stran tak, aby se placka nafoukla.

  4. Servírujeme jako přílohu nebo k čaji.

Poznámka od kuchařky

Podrobnější návod na pečení jsem uvedla v základním receptu na indické placky.