Suroviny
- 1/2 kg mouky (použila jsem Maida, bílá mouka)
- sůl
- 1/2 lžičky cukru
- 1,5 lžičky sušených práškových kvasnic
- teplá voda
- mléko v poměru 1:1 s vodou, množství dle potřeby
- 2-3 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
V miske zmiesame muku, sol a cukor, pridame susene kvasnice a zamiesame do muky. Ak pouzivate pieskove kvasnice, netreba robit kvasok zvlast.
-
Prilejeme pol pohara teplej (nie horucej!) vody s mliekom v pomere 1:1 a vymiesime cesto. Postupne pridavame vodu s mliekom podla toho kolko muka zoberie tekutin. Cesto musi byt pevne a nelepive.
-
Vymiesene cesto nechame v mise, poprasime mukou a nechame 20 minut kysnut v teple, bez prievanu.
-
Potom pastou znova do cesta parkrat buchneme, premiesime a odlzoime zasa kysnut na 20 minut.
-
Toto este raz opakujeme, cize cesto nechame kysnut celkovo asi 1 hodinu. Cim lepsie je cesto vypracovane, tym nadychanejsie bude Pav.
-
Vykysnute cesto rozdelime na rovanko velke „loptiky“ a rukami vymodelujeme do hladka. Plech vymazeme olejom a lopticky ukladame vedla seba, nie na tesno. Nechame 30 minut kysnut na plechu.
-
Ruru 10 minut zohrievame na 180°C.
-
Pak potrieme vlaznym mliekom a dame piect na 30 minut.
-
Ku koncu mozeme nechat este 5 minut na zapekacom programe, aby sa upiekli do hneda.
Poznámka od kuchařky
http://www.akochutimasala.blogspot.in/2010/10/indicke-pecivo-pav.html