
Suroviny
4 porce
- Celé kuře
- 10 cm čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 1 citrón
- 1 lžička koření Garam Masala
- 1 lžička římského kmínu (rozdrceného v hmoždíři)
- 1 lžička mletého koriandru
- pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- vývar
- 1 kelímek sladké smetany 31%
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Zázvor a česnek nastrouháme, smícháme se zbytkem ingrediencí (Garam Masala, římský kmín, mletý koriandr, pepř, protlak, vymačkaný citrón) a vytvořenou marinádou potřeme celé kuře a necháme přes noc marinovat (já ho dávám do velkého zavíracího igelitového sáčku).
-
Kuře osolíme, podlejeme, do pekáče hodíme celou skořici a pečeme do křupava a červena.
-
Kuře vyndáme, pekáč dame na plotnu a výpek vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme a zalijeme smetanou. Podáváme s rýží basmati, posypané čerstvým koriandrem.
Poznámka od kuchařky
Recept je volně inspirován receptem Jamieho Olivera 🙂
Vychytávka na konec:-) Hotovou marinádu přendám do uzavíratelného velkého pevného sáčku typu ziploc (k dostání např. v Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00277499/#/30277501 či v DM) k tomu přidám kuře, pevně uzavřu a sáček s kuřetem mnu tak dlouho, dokud není celé kuře obaleno marinádou. Jednoduchý způsob bez zašpinění… 🙂









