Indické pečené kuře

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

Celé kuře
10 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
1 citrón
1 lžička koření Garam Masala
1 lžička římského kmínu (rozdrceného v hmoždíři)
1 lžička mletého koriandru
pepř
2 lžíce rajského protlaku
vývar
1 kelímek sladké smetany 31%
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor a česnek nastrouháme, smícháme se zbytkem ingrediencí (Garam Masala, římský kmín, mletý koriandr, pepř, protlak, vymačkaný citrón) a vytvořenou marinádou potřeme celé kuře a necháme přes noc marinovat (já ho dávám do velkého zavíracího igelitového sáčku).

  2. Kuře osolíme, podlejeme, do pekáče hodíme celou skořici a pečeme do křupava a červena.

  3. Kuře vyndáme, pekáč dame na plotnu a výpek vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme a zalijeme smetanou. Podáváme s rýží basmati, posypané čerstvým koriandrem.

Poznámka od kuchařky

Recept je volně inspirován receptem Jamieho Olivera 🙂

Vychytávka na konec:-) Hotovou marinádu přendám do uzavíratelného velkého pevného sáčku typu ziploc (k dostání např. v Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00277499/#/30277501 či v DM) k tomu přidám kuře, pevně uzavřu a sáček s kuřetem mnu tak dlouho, dokud není celé kuře obaleno marinádou. Jednoduchý způsob bez zašpinění… 🙂