
Suroviny
- 6 kuřecích stehen
- malý bílý jogurt
- rovná lžíce koření Tandoori Masala
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 2 stroužky utřeného česneku
- hrníček jasmínové rýže
- špetka šafránu
- hrst rozinek
- 3 lžíce oleje
- 5 hřebíčků
- petrželka
- trochu majonézy
- trochu kečupu
- olivu na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Do misky dejte jogurt, papriku, tandoori masalu, mleté chilli, zázvor, česnek a římský kmín a dobře promíchejte.
-
Do velké mělké skleněné nebo keramické misky dejte kousky kuřete a zalijte pastou. Kuře obalte marinádou, přikryjte a nechte nejméně dvě hodiny v chladu.
-
Předehřejte troubu na 200°C (střední teplota). Vyndejte kuře z misky, marinádu nechte na něm a dejte na drátěný rošt. Vezměte pekáč, do jedné třetiny jej naplňte vodou a postavte do něj rošt.
-
V předehřáté troubě pečte 30 minut dokud není kuře hotové, tedy měkké.
-
Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody (vařím rýži jako těstoviny) do poloměkka. Na hluboké pánvi nebo teflonovém hrnci rozpálíme olej, přidáme rýži a velmi krátce, za promíchávání, necháme osmahnout.
-
K rýži přisypeme rozinky, hřebíček, šafrán a petrželku a naposledy promícháme. Pak k rýži přilijeme 1 dcl teplé vody, přikryjeme pokličkou.
-
Snížíme stupeň ohřívání na minimum a necháme rýži dusit doměkka. Dusíme asi 20 minut bez míchání.