
- reklama -
Suroviny
4 porce
- čínské zelí
- velké rajče
- bílý jogurt 500 ml
- koření garam masala
Postup přípravy receptu
-
Čínské zelí a rajče pokrájet na jemno, smíchat s jogurtem a okořenit garam masala.
-
Podáváme jako dresing do tortill nebo na zjemnění k ostrým a výrazným jídlům.
Poznámka od kuchařky
Koření garam masala lze sehnat v běžných obchodech s kořením, má velmi specifickou chuť a bez něho není rajta rajtou 🙂
Ze stránky vaření.cz
Rajta je populární indický jogurtový salát. Raity jsou směsi hustého plnotučného jogurtu s rozmanitou nasekanou zeleninou. Obvykle je to okurka, lilek, rajčata, brambory, špenát. Lze také použít ovoce.
Saláty jsou rozmanitě kořeněny černými hořčičnými semínky, směsí koření garam masala a zelenými bylinkami jako je kerblík, koriandr, římský kmín, kopr, máta nebo estragon.
Kuchařka: NadezdaIvanovna