
- reklama -
Suroviny
1-2 porce podle toho, kolik kdo sní
- Těsto na placky:
- 250 g hladké mouky
- 150 ml vody
- kurkumu
- 0,5 dcl olivového oleje
- 1 dcl kysané smetany
- sůl
- Medovo-česnekový rozvar na potření placek:
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 2 lžíce medu
- 1 dcl vody
- Dvojí maso:
- 125 g vepřového masa
- 125 g kuřecího masa
- 1 červenou cibuli
- šťávu z 1/2 citrónu
- cherry rajčátka
- petrželku
- mátu
- chilli
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vody, soli, oleje a kysané smetany uděláme těsto a vyválíme placky, které opečeme nasucho na pánvi.
-
Česnek prolisujeme, přidáme med, trochu vody, římský kmín a provaříme na sirup. Hotové placky sirupem potřeme.
-
Maso nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi. Osolíme, opepříme, přídáme cibuli, rajčata, mátu, chilli, petržel a citrónovou šťávu.
-
Maso nandáme na placku a zdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Jiří Babica-včerejší pořad.
Velmi zvláštní kombinace medu a česneku na plackách je vynikající. Zase něco nového. Určitě by nevadilo, kdybych použila pouze kuřecí maso. Přece jen spolu s vepřovým je třeba mírně zalít vodou a chvilinku podusit, aby změklo i vepřové.
Kuchařka: JanaDorazinova