Indická placka s dvojím masem

88
- reklama -

Suroviny
1-2 porce podle toho, kolik kdo sní

Těsto na placky:
250 g hladké mouky
150 ml vody
kurkumu
0,5 dcl olivového oleje
1 dcl kysané smetany
sůl
Medovo-česnekový rozvar na potření placek:
3 stroužky česneku
1/2 lžičky římského kmínu
2 lžíce medu
1 dcl vody
Dvojí maso:
125 g vepřového masa
125 g kuřecího masa
1 červenou cibuli
šťávu z 1/2 citrónu
cherry rajčátka
petrželku
mátu
chilli
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vody, soli, oleje a kysané smetany uděláme těsto a vyválíme placky, které opečeme nasucho na pánvi.

  2. Česnek prolisujeme, přidáme med, trochu vody, římský kmín a provaříme na sirup. Hotové placky sirupem potřeme.

  3. Maso nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi. Osolíme, opepříme, přídáme cibuli, rajčata, mátu, chilli, petržel a citrónovou šťávu.

  4. Maso nandáme na placku a zdobíme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Jiří Babica-včerejší pořad.

Velmi zvláštní kombinace medu a česneku na plackách je vynikající. Zase něco nového. Určitě by nevadilo, kdybych použila pouze kuřecí maso. Přece jen spolu s vepřovým je třeba mírně zalít vodou a chvilinku podusit, aby změklo i vepřové.