- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g kuřecího masa
- 1 sáček indické zelené kari pasty
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 kokosové mléko
- 1/2 pórku
- 1 jarní cibulka
- 1/2 červené papriky
- 200 g hnědých žampionů
- 150 g mražených fazolových lusků
- 1 pak choi
- 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka osmažíme ve vetší pánvi/woku na olivovém oleji.
-
Maso vyndáme z pánve, přidáme kari pastu a cca 2 min mícháme. Vložíme papriku, žampiony, pórek a zprudka opečeme. Poté přidáme jarní cibulku, předem uvařené fazolové lusky a vložíme zpět kuřecí maso. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme ústřicovou omáčku a vaříme 2-3 min.
-
Posypeme nakrájeným pak choi a před podáváním zamícháme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží, nejlépe s thajskou jasmínovou.
Kuchařka: Dzamba