- reklama -
Suroviny
- 600 g kuřecích steaků
- sůl
- lžička mletého zázvoru
- 3 lžíce sojové omáčky
- olej
- 5 stroužků česneku
- 3 jemně pálivé feferonky(nemusí být)
- 50 g másla
- 300 g čerstvých paprik
- 200 g žampionů
- 100 g cibule
- 150 g porku
- 1 sáček rýže
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, osolíme, přidáme lžičku zázvoru, 3 lžíce sojové omáčky, zamícháme a necháme v chladu marinovat cca 2 hodinky (nejlépe přes noc).
-
Na horkém oleji maso opečeme do měkka za stálého míchání. Před koncem opékání vložíme k masu prolisovaný česnek a posekané feferonky a jen krátce prohřejeme.
-
Zvlášť v kastrůlku podusíme na másle na kolečka nakrájený pórek, cibuli a papriku se žampiony. Osolíme.
-
V horké osolené vodě uvaříme sáček rýže. Opečené maso vložíme do kastrůlku s podušenou zeleninou, přidáme vařenou rýži a promícháme. Dochutíme. Na talíři ozdobíme petrželkovou natí.
Kuchařka: Scarlet-pl