Indická kuřecí směs

394
- reklama -

Suroviny

600 g kuřecích steaků
sůl
lžička mletého zázvoru
3 lžíce sojové omáčky
olej
5 stroužků česneku
3 jemně pálivé feferonky(nemusí být)
50 g másla
300 g čerstvých paprik
200 g žampionů
100 g cibule
150 g porku
1 sáček rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, osolíme, přidáme lžičku zázvoru, 3 lžíce sojové omáčky, zamícháme a necháme v chladu marinovat cca 2 hodinky (nejlépe přes noc).


    Zobrazit celý recept

  2. Na horkém oleji maso opečeme do měkka za stálého míchání. Před koncem opékání vložíme k masu prolisovaný česnek a posekané feferonky a jen krátce prohřejeme.

  3. Zvlášť v kastrůlku podusíme na másle na kolečka nakrájený pórek, cibuli a papriku se žampiony. Osolíme.

  4. V horké osolené vodě uvaříme sáček rýže. Opečené maso vložíme do kastrůlku s podušenou zeleninou, přidáme vařenou rýži a promícháme. Dochutíme. Na talíři ozdobíme petrželkovou natí.