Indická kuchyně – česnekovo zázvorová pasta

86
- reklama -

Suroviny

česnek
čerstvý zázvor
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor oloupeme, pokrájíme na menší kousky a v mixeru spolu s trochou oleje a soli rozmixujeme. Stejně postupujeme u česneku.

  2. Skladujeme v uzavřené nádobě v chladu, vydrží několik týdnů.

Poznámka od kuchařky

Česnekovo-zázvorová pasta se používá téměř ve všech masových

pokrmech indické kuchyně. Avšak některé myšlenkové směry v

Indii zakazují konzumaci česneku. Abychom mohli česnek

používat v jakémkoli receptu je vhodné tyto pyré dělat odděleně.

Pokud však zápasíte s časem nebo děláte jen malé množství, tak

lze česnek i zázvor (půl napůl) rozmixovat současně. Lze připravit i

tradičním způsobem v hmoždíři. V orientálních obchodech je

známa pod názvem ginger-garlic paste.

http://www.youtube.com/watch?v=HTSkkqbYMic