
- reklama -
Suroviny
- česnek
- čerstvý zázvor
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zázvor oloupeme, pokrájíme na menší kousky a v mixeru spolu s trochou oleje a soli rozmixujeme. Stejně postupujeme u česneku.
-
Skladujeme v uzavřené nádobě v chladu, vydrží několik týdnů.
Poznámka od kuchařky
Česnekovo-zázvorová pasta se používá téměř ve všech masových
pokrmech indické kuchyně. Avšak některé myšlenkové směry v
Indii zakazují konzumaci česneku. Abychom mohli česnek
používat v jakémkoli receptu je vhodné tyto pyré dělat odděleně.
Pokud však zápasíte s časem nebo děláte jen malé množství, tak
lze česnek i zázvor (půl napůl) rozmixovat současně. Lze připravit i
tradičním způsobem v hmoždíři. V orientálních obchodech je
známa pod názvem ginger-garlic paste.
Kuchařka: arrefeena