- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 2 menší batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku (česneková pasta)
- 1 malý rajčatový protlak (příp. nakrájená rajčata)
- olej
- kousek zázvoru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a necháme 2 hodiny ve vodě. Červenou čočku sice není třeba namáčet, ale namočená si udrží víc červené barvy.
-
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Nasypeme na ni koření a necháme rozvonět. Poté přidáme scezenou čočku, rajčata, na kousky nakrájené batáty a zalijeme vodou. Dusíme asi 25 minut, až než jsou brambory měkké. Na závěr jídlo dosolíme. Podáváme s rýží nebo s indickým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Volně inspirováno receptem na Čočku po indicku: http://www.lucasinka.cz/2014/02/cocka-po-indicku/
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram