Indianci

61
- reklama -

Suroviny
20 ks

Buflery:
2 vejce
25 g cukru krupice
40 g hladke mouky
Snehovy krem:
3 bilky
200 g cukru krupice
trocha vody
2 vrchovate lzicky marmelady ( davam jahodou at je to cervene, ale jinak muze byt jakakoliv)

Postup přípravy receptu

  1. Buflery: Bilky oddelime od zloutku. 1/3 cukru vyslehame se zloutky do peny a zbytek cukru postupne pridavame do bilku, ktere potrebujeme vyslehat v pevny snih. Pote mouku jemne smichame se zloutkovou hmotou a postupne pridavame i tuhy snih. Musime pracovat opatrne, aby testo neridlo. Pote pomoci cukrarskeho pytle strikame na plech, vylozeny pecicim papirem, male buflerky a peceme cca pri 160 stupnich, tak 15-20 minut. Ja stale tvrdim, zalezi na troube a jak jste zvykli.


    Zobrazit celý recept

  2. Krem: Opet si oddelame 2/3 cukru a dame do hrnce. Cukr v hrnci prelijeme cca 1 dcl vody (aby se cukr ponoril) a dame varit. Timto nam vznikne cukrovy rozvar, ktery potrebujeme na zpevneni bilku. Uvareny rozvar pozname tak, ze do nej ponorime ocko (napr. z dratku) a foukneme, jak do bublifuku. Musi se nam vytvori bublinka. Mezi tim si bokem vyslehame bilky se zbytkem cukru a pokud je rozvar hotov, pomalounku jej prilevame do bilku, ktere stale slehame do tuheho kremu, tak aby se dal strikat do tvaru, ktery potrebujeme. Marmeladu pridame az mame v kremu nality cely rozvar a poradne doslehame. Nejlepe vse poznate, kdy strcite prst do kremu a po vytazeni se vam vytvori stojici spicka na prstu. Tak je krem hotov.

  3. Opet pomoci sacku nastrikate krem na buflery a nechate vychladit. Po vychlazeni polijete cokoladou.

Poznámka od kuchařky

Tohle je recept na cca 20 ks ( strednich).