![Indianci_5ffc9aeb0f037.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/indianci_5ffc9aeaf352e.jpeg)
Suroviny
20 ks
- Buflery:
- 2 vejce
- 25 g cukru krupice
- 40 g hladke mouky
- Snehovy krem:
- 3 bilky
- 200 g cukru krupice
- trocha vody
- 2 vrchovate lzicky marmelady ( davam jahodou at je to cervene, ale jinak muze byt jakakoliv)
Postup přípravy receptu
-
Buflery: Bilky oddelime od zloutku. 1/3 cukru vyslehame se zloutky do peny a zbytek cukru postupne pridavame do bilku, ktere potrebujeme vyslehat v pevny snih. Pote mouku jemne smichame se zloutkovou hmotou a postupne pridavame i tuhy snih. Musime pracovat opatrne, aby testo neridlo. Pote pomoci cukrarskeho pytle strikame na plech, vylozeny pecicim papirem, male buflerky a peceme cca pri 160 stupnich, tak 15-20 minut. Ja stale tvrdim, zalezi na troube a jak jste zvykli.
-
Krem: Opet si oddelame 2/3 cukru a dame do hrnce. Cukr v hrnci prelijeme cca 1 dcl vody (aby se cukr ponoril) a dame varit. Timto nam vznikne cukrovy rozvar, ktery potrebujeme na zpevneni bilku. Uvareny rozvar pozname tak, ze do nej ponorime ocko (napr. z dratku) a foukneme, jak do bublifuku. Musi se nam vytvori bublinka. Mezi tim si bokem vyslehame bilky se zbytkem cukru a pokud je rozvar hotov, pomalounku jej prilevame do bilku, ktere stale slehame do tuheho kremu, tak aby se dal strikat do tvaru, ktery potrebujeme. Marmeladu pridame az mame v kremu nality cely rozvar a poradne doslehame. Nejlepe vse poznate, kdy strcite prst do kremu a po vytazeni se vam vytvori stojici spicka na prstu. Tak je krem hotov.
-
Opet pomoci sacku nastrikate krem na buflery a nechate vychladit. Po vychlazeni polijete cokoladou.
Poznámka od kuchařky
Tohle je recept na cca 20 ks ( strednich).