
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 600 g hladké mouky
- 250 g cukru moučky
- 200 g másla
- 6 polévkových lžic medu
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 3 ks vejce
- 1 x prášek do perníku
- 1 kávová lžička perníkového koření
Postup přípravy receptu
-
Vše důkladně propracujeme do hladkého těsta a necháme těsto odležet do druhého dne v lednici. Těsto vyválíme na plát silný 3-5 mm silný.
-
Pečeme pří 150-175°C asi 5-7 minut. Ještě teplé perníčky potíráme rozšlehaným bílkem.
Poznámka od kuchařky
Já občas místo perníkového koření dávám jen skořici a citronovou kůru a i tak jsou lahodné.
Dále doporučuji vždy z těsta kousek odkrojit a vrátit zpět do lednice a pracovat s těstem po částech.
Kuchařka: Kiko2708