- reklama -
Suroviny
- mleté maso
- bulgur
- cibule
- sůl
- pepř
- kurkuma
- chilli koření
- mletá paprika
- koření na gyros
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvařte do měkka, osolit, opepřit, přidat trošku kurkumy a chilli.
-
Mleté, nejlépe asi hovězí, maso osolit, opepřit, dochutit troškou červené papriky a kořením na gyros a usmažít na cibulce. Poté maso zbavte přebytečné šťávy.
-
Tvarujeme libovolné tvary, nejlépe kuličky nebo šišky. Půjde to líp, když si ruce budete namáčet v misce s vodou, a smažíme.
-
Podáváme s dipem z osoleného řeckého jogurtu s nasekanou mátou.
Poznámka od kuchařky
Je to předkrm, ale můžete ho jíst na snídani, oběd i večeři. Snad vám bude chutnat.
Tenhle recept mám od kamarádky, která ho má od tureckého kamaráda, takže je to zaručeně originální turecký recept.
Kuchař: Tabita