Içli köfte

97
- reklama -

Suroviny

mleté maso
bulgur
cibule
sůl
pepř
kurkuma
chilli koření
mletá paprika
koření na gyros

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvařte do měkka, osolit, opepřit, přidat trošku kurkumy a chilli.

  2. Mleté, nejlépe asi hovězí, maso osolit, opepřit, dochutit troškou červené papriky a kořením na gyros a usmažít na cibulce. Poté maso zbavte přebytečné šťávy.

  3. Tvarujeme libovolné tvary, nejlépe kuličky nebo šišky. Půjde to líp, když si ruce budete namáčet v misce s vodou, a smažíme.

  4. Podáváme s dipem z osoleného řeckého jogurtu s nasekanou mátou.

Poznámka od kuchařky

Je to předkrm, ale můžete ho jíst na snídani, oběd i večeři. Snad vám bude chutnat.

Tenhle recept mám od kamarádky, která ho má od tureckého kamaráda, takže je to zaručeně originální turecký recept.