- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 200 g mletých mandlí (mohou být i vlašské ořechy)
- 100 g hořké čokolády
- 200 g marcipánu
- 2 bílky
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- trochu skořice
- třešňový kompot
- rum
- Na ozdobu:
- čokoládová poleva
- bílková poleva
Postup přípravy receptu
-
Čerešne scedíme a odkôstkované namočíme na 1 deň do rumu. Potom ich vyberieme a necháme dobre oschnúť. Mandle alebo orechy nasucho opražíme a necháme vychladnúť.
-
Marcipán spracujeme s bielkami, pridáme kakao, škoricu, mandle, strúhanú čokoládu, cukor a dobre spracujeme. Vlhkými rukami odoberáme malé kúsky cesta a vkladáme do nich čerešne.
-
Každý kúsok s čerešňou vytvarujeme do guličky s priemerom asi 3 cm. Guličky uložíme na vymastený plech a pečieme asi 15 minút pri strednej teplote. Necháme vychladnúť.
-
Guličky namáčame vrchnou časťou, teda nie celé, do čokoládovej polevy a po stuhnutí na ne bielkovou polevou kreslíme hviezdičky.
Kuchařka: tejaja