Hustopečský kotouč

58
- reklama -

Suroviny

750 g libovějšího bůčku (bez kostí a kůže)
250 g domácí klobásy
3 stroužky česneku (raději více)
sůl
kmín
50 g tuku
100 g cibule
2,5 dl vývaru
25 g hladké mouky.

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček nakrájíme na plát, rozklepeme, potřeme prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, vložíme klobásu, zatočíme a upevníme párátky nebo omotáme kuch. provázkem. Kotouč potřeme zbylým lisovaným česnekem (česneku můžeme dát i více) a posypeme kmínem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme zatočené maso a za občasného podlévání pečeme v troubě doměkka. Kotouč vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme a šťávu přecedíme na kotouče. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s brambory, k tomu se hodí špenát, nebo i zeleninový salát.

Poznámka od kuchařky

Zdroj Teletext