- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 jarní cibulky
- 1 malá cibule
- 2 paprikové klobásy (nakrájené na kostičky)
- 4 středně velké brambory (nakrájené na kostičky)
- hrst sóji (namočená alespoň 4 hodiny dopředu)
- hrst červených fazolí
- 1 plechovka celých rajčat ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Všechny tři cibulky nakrájejte a osmahněte dozlatova na oleji spolu s klobásami. Osolte, opepřete, přidejte papriku a společně smažte. Přisypte soju i s vodou, která v ní ještě zbyla.
-
Přidejte brambory. Vařte dokud brambory a soja nebudou dost měkké (asi 25 minut). Když brambory změknou, přidejte rajčata i se šťávou, zcezené a dobře propláchnuté fazole a vařte dalších asi 5 minut. Podávejte se zakysanou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem si přečetla v časopise Blesk pro ženy, ale částečně jsem ho upravila.
Kuchařka: Nina.Angels