- reklama -
Suroviny
- 2 brambory
- 3-4 hrsti mražené zeleniny (použila jsem směs hrášku, kukuřice, mrkve a zelených fazolek)
- 1 hrst červené čočky
- 2 kostky zeleninového vývaru
- Závařka
- 1 vejce
- hladká mouka
- hrubá mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrajime na kosticky a dame varit do 1 l vody.
-
Pridame kostky zeleninoveho vyvaru, mrazenou zeleninu a varime, dokud brambory nezmeknou.
-
Pote si dame stranou trochu zeleniny (bez brambor) a vse rozmixujeme.
-
Zeleninu, kterou jsme si dali bokem vratime zpet, pridame hrst cervene cocky a po malych lzickach zavarujeme smes z 1 vejce, hladke a hrube mouky (pul na pul) a spetky soli. Nechame provarit cca 5-10 minut.
Podavame sypane petrzelkou.
Poznámka od kuchařky
Zavarku je mozne udelat i z polohrube mouky – zde nemam k dispozici.
Cast cerstve petrzelky jsem dala i do zavarky.
Kuchařka: Lucasinka