Hustá zeleninová polévka

40
- reklama -

Suroviny

2 brambory
3-4 hrsti mražené zeleniny (použila jsem směs hrášku, kukuřice, mrkve a zelených fazolek)
1 hrst červené čočky
2 kostky zeleninového vývaru
Závařka
1 vejce
hladká mouka
hrubá mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrajime na kosticky a dame varit do 1 l vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridame kostky zeleninoveho vyvaru, mrazenou zeleninu a varime, dokud brambory nezmeknou.

  3. Pote si dame stranou trochu zeleniny (bez brambor) a vse rozmixujeme.

  4. Zeleninu, kterou jsme si dali bokem vratime zpet, pridame hrst cervene cocky a po malych lzickach zavarujeme smes z 1 vejce, hladke a hrube mouky (pul na pul) a spetky soli. Nechame provarit cca 5-10 minut.
    Podavame sypane petrzelkou.

Poznámka od kuchařky

Zavarku je mozne udelat i z polohrube mouky – zde nemam k dispozici.

Cast cerstve petrzelky jsem dala i do zavarky.