
Suroviny
cca 700ml huspeniny
- 1 velká bulva syrové červené řepy (cca 400 g)
- 1 uvařené kuřecí prso
- 1 malá cibule
- 1 sáček sypké želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
- 200 ml kuřecího vývaru
- 60 ml octa
- vykrajovátko ve tvaru srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.
-
Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso.
Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce, ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přilijeme vývar s želatinou a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. -
Do rozmixované směsi přidáme ocet, cibuli a maso a vše vařečkou promícháme.
Nalijeme do vyšší nádoby obdélníkového tvaru a dáme na několik hodin ztuhnout do lednice. -
Poté huspeninu vyklopíme na kuchyňské prkýnko a vykrajovátkem vykrojíme potřebný tvar.
Podáváme se sterilovaným křenem a čerstvým pečivem. -
Zbylé kousky, které nám zůstanou po vykrajování, nakrájíme na kostičky. Na talíři, nebo v misce posypeme drobně nakrájenou cibulí a podle chuti zakápneme octem.
Poznámka od kuchařky
Nestihli jste Valentýn, nezoufejte. Bude MDŽ, svátek matek a den otců.
Tuto nepečenou chuťovku také můžete připravit i během roku, jen tak, když je sezona červené řepy.









