Huspeninová srdíčka

67
- reklama -

Suroviny
cca 700ml huspeniny

1 velká bulva syrové červené řepy (cca 400 g)
1 uvařené kuřecí prso
1 malá cibule
1 sáček sypké želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
200 ml kuřecího vývaru
60 ml octa
vykrajovátko ve tvaru srdíčka

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.

  2. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso.
    Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce, ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přilijeme vývar s želatinou a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.

  3. Do rozmixované směsi přidáme ocet, cibuli a maso a vše vařečkou promícháme.
    Nalijeme do vyšší nádoby obdélníkového tvaru a dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.

  4. Poté huspeninu vyklopíme na kuchyňské prkýnko a vykrajovátkem vykrojíme potřebný tvar.
    Podáváme se sterilovaným křenem a čerstvým pečivem.

  5. Zbylé kousky, které nám zůstanou po vykrajování, nakrájíme na kostičky. Na talíři, nebo v misce posypeme drobně nakrájenou cibulí a podle chuti zakápneme octem.

Poznámka od kuchařky

Nestihli jste Valentýn, nezoufejte. Bude MDŽ, svátek matek a den otců.

Tuto nepečenou chuťovku také můžete připravit i během roku, jen tak, když je sezona červené řepy.