![Husokachní stehna s žampióny a nakládanou cibulkou_5ff9855d638e9.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/husokachni-stehna-s-zampiony-a-nakladanou-cibulkou_5ff9855d53a33.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 huso kachní stehna
- 1 sklenička nakládaných cibulek ve sladkokyselém nálevu
- hrst žampiónů nakrájených na plátky
- Marináda:
- 3 polévkové lžíce medovo hořčicového dresinku
- 2 lžíce sójové omáčky
- olivový olej
- 1 kávová lžička tymiánu (použila jsem sušený)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Stehna omyjeme a naložíme do marinády. Marinujeme 1-2 hodiny.
-
Na plech si rozložíme alobal, na který položíme stehno, zasypeme žampióny a nakládanou cibulkou. Zabalíme tak, aby nám při pečení nevytékala šťáva. Postup opakujeme u všech stehen.
-
Balíčky dáme na plech, zalijeme vodou a pečeme 1 hodinu na 150 stupňů. Po hodině balíčky otevřeme a necháme dopéct do křupava.
-
Podáváme se šťouchanými brambory.
Poznámka od kuchařky
Na závěr pečení můžeme stehna přendat na samotný plech, zvýšit teplotu trouby na 220 stupňů a krátce dopéct z obou dvou stran do křupava.
Kuchařka: misza