Husička v pomalém hrnci

54
- reklama -

Suroviny

Husa (my měli 3 kilovou)
sůl
kmín
trocha vody (na podlití)

Postup přípravy receptu

  1. Husu omyjeme a protože se mě nevešla celá do mého PH, tak jsem odřízla stehna a spodní díl zad – ten jsem použila na polévku. Prsa a stehna jsem pořádně nasolila, nakmínovala, podlila asi 1,5 dcl vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Nastavila na stupeň č. I. a na 7 hodin. Byla ale měkká už za 6 hodin. Pak jsem rozpálila troubu a půl hodiny jsem jí opékala bez pokličky a pěkně podlévala tím, co se vyškvařilo, aby se udělala křupavá kůrčička.

Poznámka od kuchařky

Byla s droby – tj. žaludek, kousek jater, celý krk a přidala jsem ten spodní díl zad a tak byla i výborná polévka s nudlema. S takovou chutí jsme se do ní dali, že jsem zapomněla vyfotit celý talíř i s knedlíkem a zelím 😉 😉