- reklama -
Suroviny
- 400 g husích jater
- 500 g sádla nejlépe husího, ale postačí i vepřové
- 1-2 stroužky česneku na plátky
- sůl
- pepř
- plátky mandlí a brusinky, ale nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit asi 30 minut. Taky se mohou péct v troubě na 160 °C 30- 35 minut.
-
Asi pět minut před koncem přidáme česnek, osolíme a opepříme. Hotové necháme chvíli vychladnout a poté je uložíme do lednice.
-
Podáváme s čerstvým křupavým chlebem a nakrájenou cibulí.
Poznámka od kuchařky
Můžete to zkusit i z drůbežích jater – třeba z poloviční dávky na zkoušku.
Kuchařka: mika59