Husí játra v česnekovém sádle

91
- reklama -

Suroviny

400 g husích jater
500 g sádla nejlépe husího, ale postačí i vepřové
1-2 stroužky česneku na plátky
sůl
pepř
plátky mandlí a brusinky, ale nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit asi 30 minut. Taky se mohou péct v troubě na 160 °C 30- 35 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Asi pět minut před koncem přidáme česnek, osolíme a opepříme. Hotové necháme chvíli vychladnout a poté je uložíme do lednice.

  3. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem a nakrájenou cibulí.

Poznámka od kuchařky

Můžete to zkusit i z drůbežích jater – třeba z poloviční dávky na zkoušku.