
- reklama -
Suroviny
    
- 500 g husích jater
- 1 cibule
- 1 červená cibule
- sůl
- 2 čerstvé bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček barevného pepře
- 10 kuliček jalovce
- 1/2 KL sušeného tymiánu
- 1/2 KL sušeného rozmarýnu
- 2 PL sádla
- drůbeží vývar
Postup přípravy receptu
- 
Játra omyjeme a odblaníme, v hmoždíři si nadrtíme kuličky koření, přidáme sušené bylinky a promícháme. Do pánve si dáme rozehřát sádlo a přidáme bobkové listy a nadrcené koření. Promícháme a necháme chvilku restovat. 
- 
Zvýšíme teplotu pod pánví a přidáme játra, která zprudka opečeme po obou stranách. Vhodíme nekrájenou cibuli na půl kolečka, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka a do vyvaření vývaru. Nakonec játra osolíme. 
Poznámka od kuchařky
Koření může být i čerstvé.
            Kuchařka: suslajda
        
 
            