
- reklama -
Suroviny
- 500 g husích jater
- 120 ml cidru
- 200 g rýže ( měla jsem Basmati )
- špetka šafránu
- 2 jablka
- 80 g másla
- olivový olej
- čerstvě mletý bílý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem.
-
Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla, přidáme jablka a velmi krátce podusíme.
-
Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí.
-
Játra omyjeme a osušíme.
-
V pánvi rozehřejeme olivový olej se zbytkem másla a zprudka je opečeme. Podlijeme cidrem a zredukujeme ho na polovinu.
-
Játra osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a hned podáváme s připravenou rýží a vychlazeným cidrem.
Poznámka od kuchařky
Husí játra nejsou běžně k sehnání, myslím, že by dobře šla použít krůtí.
Cidre není cider
http://www.vitalia.cz/clanky/ktery-z-nich-je-priro…
Kuchařka: maris