
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 120 g zadního hovězího masa (1 plátek)
- sůl
- mletá paprika
- 30 g cibule do masa
- 10 g osmažené cibule
- 5 g hladké mouky
- 5 g oleje
Postup přípravy receptu
-
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe šunkou a cibulkou, můžeme přidat snítku rozmarýnu.
-
Stočíme do závitku, posypeme moukou a orestujeme ze všech stran na tuku. Kdyby se nám pro nedostatek tuku závitek připaloval, zastříkneme vždy pár kapkama vody.
-
Přidáme osmaženou cibulku, zalijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Podáváme s baramborami uvařenými ve slupce.
Poznámka od kuchařky
Zdoj-Diabetická kuchařka.
Závitek lze připravit i pro nediabetiky, pokud si dáme více cibule, tuku apod.
Kuchařka: JanaDorazinova