Husarský závitek -DIA verze

81
- reklama -

Suroviny
1 porce

120 g zadního hovězího masa (1 plátek)
sůl
mletá paprika
30 g cibule do masa
10 g osmažené cibule
5 g hladké mouky
5 g oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe šunkou a cibulkou, můžeme přidat snítku rozmarýnu.

  2. Stočíme do závitku, posypeme moukou a orestujeme ze všech stran na tuku. Kdyby se nám pro nedostatek tuku závitek připaloval, zastříkneme vždy pár kapkama vody.

  3. Přidáme osmaženou cibulku, zalijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Podáváme s baramborami uvařenými ve slupce.

Poznámka od kuchařky

Zdoj-Diabetická kuchařka.

Závitek lze připravit i pro nediabetiky, pokud si dáme více cibule, tuku apod.