
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 středně velkých hrušek
- citronová šťáva
- máslo
- cukr
- 1 vejce
- 1 kelímek mascarpone
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupejte, nakrájejte na dílky, ty nandejte do pekáčku vymazaného máslem a pokapejte citronem.
-
Utřete 4 lžíce másla a 1/2 šálku cukru do pěny. Do hmoty zašlehejte 1 vejce a postupně, po částech mascarpone v pokojové teplotě.
-
Nakonec důkladně vmíchejte mouku, nalijte na ovoce a zapékejte v troubě vyhřáté na 180°C, až krém ztuhne.
Poznámka od kuchařky
Místo hrušek lze podle sezóny použít jablka, čerstvé broskve nebo třeba ostružiny. Dobrou chuť.
Kuchařka: toscana