
Suroviny
- 400 g listového těsta (1 balení)
- 4 hrušky
- 2 hrsti mandlí
- 100 g čokolády
- kokos (dle chuti)
- 1 vanilkový cukr (podle chuti hrušek)
- piškoty
- vejce na potření závinu
- mouku na vál
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky. Dáme si je do mísy a přidáme vanilkový cukr, kokos a mandle, které buď rozdrtíme na kousky, nebo nastrouháme jak má kdo rád.
-
Směs necháme stranou a rozválíme si těsto, které po vyválení posypeme nadrcenými piškoty. Na vyválené a piškotem posypané těsto rozprostřeme směs a na závěr posypeme kousky čokolády (já si jí mixuji na malé kousky velikosti třešňové pecky) tak aby byla po obvodu celé směsi.
-
Poté zavineme a pomažeme vejcem. Dáme péct do předehřáté trouby, dokud nám závin nezezlátne.
Poznámka od kuchařky
Moc se omlouvám, ale nedokážu říct přesný čas a stupeň při pečení závinu. Mám prapodivnou troubu (plynovou) a když peču tak všechno na minimální stupeň a dlouho. Takže každý peče závin tak jak je zvyklý u běžného jablkového štrůdlu 🙂
Také se moc omlouvám, že nemám k dispozici fotečku, ale byl tak rychle fuč, že jsem si ani neuvědomila, že jsem si ho chtěla vyblejsknout :-)Ihned jak ho budu péct znovu, tak ho nafotím a přidám k receptu 😉
Teď už snad jen budu doufat, že někomu udělá radost tak jako nám 🙂