Hruškový štrúdl s mandlemi a čokoládou

65
- reklama -

Suroviny

400 g listového těsta (1 balení)
4 hrušky
2 hrsti mandlí
100 g čokolády
kokos (dle chuti)
1 vanilkový cukr (podle chuti hrušek)
piškoty
vejce na potření závinu
mouku na vál

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky. Dáme si je do mísy a přidáme vanilkový cukr, kokos a mandle, které buď rozdrtíme na kousky, nebo nastrouháme jak má kdo rád.

  2. Směs necháme stranou a rozválíme si těsto, které po vyválení posypeme nadrcenými piškoty. Na vyválené a piškotem posypané těsto rozprostřeme směs a na závěr posypeme kousky čokolády (já si jí mixuji na malé kousky velikosti třešňové pecky) tak aby byla po obvodu celé směsi.

  3. Poté zavineme a pomažeme vejcem. Dáme péct do předehřáté trouby, dokud nám závin nezezlátne.

Poznámka od kuchařky

Moc se omlouvám, ale nedokážu říct přesný čas a stupeň při pečení závinu. Mám prapodivnou troubu (plynovou) a když peču tak všechno na minimální stupeň a dlouho. Takže každý peče závin tak jak je zvyklý u běžného jablkového štrůdlu 🙂

Také se moc omlouvám, že nemám k dispozici fotečku, ale byl tak rychle fuč, že jsem si ani neuvědomila, že jsem si ho chtěla vyblejsknout :-)Ihned jak ho budu péct znovu, tak ho nafotím a přidám k receptu 😉

Teď už snad jen budu doufat, že někomu udělá radost tak jako nám 🙂