Hruškový nákyp z veky s čokoládou

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 krajíčků chlebíčkové veky nebo toastového chleba
250 ml mléka
1 lžíce moučkového cukru
3 vejce
4 hrušky
1/2 lžičky prášku do pečiva
máslo
strouhanka
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme.

  2. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící moučkového cukru do pěny a přidáme k těstu.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něj prášek do pečiva.

  4. Všechno smícháme opatrně dohromady, polovinu nalejeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, poklademe plátky hrušek a zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut až povrch zrůžoví.

  5. Na talíři zdobíme rozehřátou čokoládou. Jíme teplé, ale chutná i studené. Kdo má rád, může ochutit i skořicovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Vlastní úprava receptu z Dadalovy kuchařky.