
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 krajíčků chlebíčkové veky nebo toastového chleba
- 250 ml mléka
- 1 lžíce moučkového cukru
- 3 vejce
- 4 hrušky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- máslo
- strouhanka
- čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme.
-
Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící moučkového cukru do pěny a přidáme k těstu.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něj prášek do pečiva.
-
Všechno smícháme opatrně dohromady, polovinu nalejeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, poklademe plátky hrušek a zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut až povrch zrůžoví.
-
Na talíři zdobíme rozehřátou čokoládou. Jíme teplé, ale chutná i studené. Kdo má rád, může ochutit i skořicovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Vlastní úprava receptu z Dadalovy kuchařky.
Kuchařka: Hella