- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g kulatozrnné rýže
- 1 l mléka
- 100 g cukru
- 4-5 vajec
- 1/4 lžičky mleté skořice
- asi 80 g másla
- 2 lžíce rumu
- hrst ořechů
- rozinky
- vanilkový lusk
- 3 hrušky
Postup přípravy receptu
-
Do mléka dáme vnitřek vanilkového lusku nebo celý lusk, osolíme a přidáme rýži, uvaříme. Lusk vyjmeme. Žloutky ušleháme s cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem a rumem. Směs vlijeme do rýže.
-
Přidáme oloupané a nakrájené hrušky, nasekané ořechy a rozinky, nejlépe namočené v rumu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Misky vymažeme máslem a naplníme nákypem. Zapečeme.
-
Před podáváním pocukrujeme a můžeme polít sirupem.
Kuchařka: RubyRom