
- reklama -
Suroviny
- 150 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
- 300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
- 120 g cukru (nejlépe třtinového)
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu
- 3 lžíce oleje
- 420 ml vody
- 2 větší zralé hrušky
- citronová šťáva
- Na drobenku
- 2 silnější plátky Stelly nebo bezmléčného tuku
- 3 lžíce rýžové mouky (nebo univerzální směsi, např. Doves Farm)
- 2 lžíce cukru
- případně skořice, kokos nebo kakao
Postup přípravy receptu
-
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami pokrájenými na drobné kostičky a pokapanými citronovou šťávou.
-
Na závěr posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím tuku s moukou a cukrem. Pro ozvláštnění můžeme do drobenky přidat lžičku skořice, nebo lžíci kokosu, nebo lžíci kakaa.
-
Pečeme při 160°C, než se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti a množství hrušek, cca 30-40 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram