Hruškový dezert

138
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 pevné hrušky
0,5 dcl jablečného moštu
0,5 dcl bílého vína
3 lžičky medu
kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
asi 8 hřebíčků
2-3 lžíce rumu
1/2 l mléka
1 sáček čokoládového pudinku
2 lžíce cukru
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.


    Zobrazit celý recept

  2. Do vařícího nálevu přidáme půlky hrušek a přiklopené vaříme tak dlouho, jak chceme hrušky měkké. Jednou během vaření hrušky obrátíme (já jsem vařila celkem asi 4 minuty). Uvařené je dáme chladnout. Vývar, který zbude z hrušek uchováme.

  3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Hrušky naskládáme na talířky a přelijeme hotovým pudinkem. Dezert dáme pořádně vychladit.

  4. Před podáváním ze zbylého vývaru z hrušek odstraníme koření, přidáme lžičku cukru a 2-3 lžíce rumu. Znovu přivedeme k varu a vařením zredukujeme tekutinu na hustotu medu.

  5. Na dezert nastříkáme šlehačku a vše pokapeme připravenou rumovou redukcí.